top of page

Uživanje u tradicionalnom sjeničkom doručku u Vili Petunija

Zamislite jutro u kome se bude sva vaša čula, jutro koje počinje tradicionalnim ukusima i mirisima Sjenice, jutro koje postavlja temelj za dan pun istraživanja i uživanja u prirodnim lepotama. U Vili Petunija, gosti nisu samo posetioci; oni su deo naše porodice kojoj s ponosom predstavljamo najbolje od lokalne kuhinje. Naš domaćinski doručak je priča o kulturi, tradiciji i nezaboravnim ukusima koji vas vode na gastronomsko putovanje kroz srce Sandžaka.

shutterstock520134814-1200x630.jpeg

Naša Vila Petunija je više od smeštaja; to je mesto gde se kultura i gostoprimstvo stapaju, stvarajući nezaboravne uspomene za svakog gosta. Jedno od takvih iskustava je domaćinski doručak, koji u potpunosti odražava bogatstvo sjeničke kulinarske tradicije.

Paprika u pavlaci - radi se o jednostavnom, ali veoma ukusnom jelu koje spaja svežinu paprika sa bogatstvom i kremastom teksturom sira, često kajmaka, koji je karakterističan za ovaj region.Kupus u pavlaci - Ovaj jednostavan, ali raskošan specijalitet je pravi primer kako jednostavni sastojci mogu biti transformisani u jelo koje odiše domaćom toplinom.

Ustipci sa ajvarom - Hrskavi spolja, meki iznutra, ustipci su savršen medijum za naš domaći ajvar, koji se pravi od pečene paprike i patlidžana, i začinjen je u savršenu harmoniju.

Sudžuk i pršuta - Neka zvezde sjeničkog suhomesnatog asortimana, sudžuk i pršuta, budu vaš izbor za uživanje u autentičnim ukusima koji su prepoznatljivi širom regiona.

Domaći hleb- Bez domaćeg hleba, naš doručak ne bi bio potpun. Ispečen svakog jutra, sa ljubavlju i pažnjom, naš hleb je savršen pratilac svakom jelu.

Čuveni sjenički sir - Neodoljiv, kremast, i sa karakterističnim ukusom, sjenički sir je kulinarsko blago koje je samo po sebi razlog da nas posetite.

Svaki zalogaj našeg domaćinskog doručka je pažljivo pripremljen da vam pruži pravo iskustvo sjeničke tradicije i gostoprimstva. U Vili Petunija, obavezujemo se da svaki dan započne autentičnim stilom, srcem i dušom naše zajednice. Pozivamo vas da sednete za našu trpezu, uživate u bogatstvu ukusa i postanete deo priče koja se prenosi iz generacije u generaciju. Dobrodošli u Vilu Petunija, gde se tradicija servira sa svakim doručkom.

bottom of page